© 2018 by SBG World Fishing

Scandinavian Broker Group Travel & Event AB
Oskarsvägen 38
702 14 Örebro
info@sbgtravelevent.se

SORSELE
Följ med I Bromans Fotspår till Sorsele i Lappland

1/10
Pris: 4599kr/person (baserat på 4 personer)
SORSELE-VECKA!

Är ni ett sällskap på upp till fyra personer som är sugna på en veckas varierat kanonfiske norröver, och som uppskattar bekvämligheter såsom bra boende, god mat och ett fantastiskt fiskeutbud inom ett begränsat område? 

Då kan vi varmt rekommendera vår Sorselevecka! 

Broman inleder

Lappländska Sorsele kommun är stor till ytan samtidigt som den är en av de mest glesbefolkade kommunerna i Sverige. Och området är ovanligt rikt på både rinnande och stilla vattendrag som är fulla av bla fin harr, öring och gädda. Minst sagt bra förutsättningar alltså! Och vi har fastnat för området kring Sandsjön, där fantastiskt trevliga Sandsjögården erbjuder det absolut bästa boendet i området.

Fisket

Fiskar gör ni främst i Sandsjön och Juktån. I paketet ingår en heldags guidat trollingfiske efter storöring i Sandsjön, en heldags guidat flug- och/eller spinnfiske efter gädda i nedre Juktån samt en heldags guidat flugfiske efter harr och öring i övre Juktån. Sedan fiskar ni själva i tre dagar till, antingen i Sandsjön eller i Juktån. Naturligtvis finns det möjlighet att hyra guider fler dagar än de som ingår i paketet. 

Om ni känner för att prova något annat vattendrag i närheten så rekommenderar vi den intilliggande Vindelälven, som också erbjuder riktigt bra harr- och öringfiske. 

Boende

Bor gör man i fräscha stugor med upp till fyra bäddar och självhushållning. Stugorna ligger på strandkanten till vackra Sandsjön, som hyser ett gott bestånd av storvuxen öring. Bastun står redo ett stenkast iväg, sandstranden likaså, och maten på Sandsjögårdens restaurang är riktigt bra, inte minst på de grillkvällar som anordnas regelbundet. Att ta ett glas vin, en kall öl eller en drink på Sandsjögårdens veranda med utsikt över Sandsjöns vakande storöringar en stilla sommarkväll är dessutom en vila för själen. 

Program

DAG 1
Vid ankomst till Sorsele checkar vi in på natursköna Sandsjögården. Här finns möjligen att värma upp den vedeldade bastun och varför inte kombinera uppvärmande bastubad med ett kvällsdopp i Sandsjön. Sandsjögårdens stugor har självhushåll men helpension erbjuds mot tillägg. Då äts måltiderna i Sandsjögårdens restaurang. 

DAG 2
Nu är det äntligen dags för fiske! På schemat står en heldags trolling i Sandsjön. Fisket sker från båt tillsammans med erfarna guider. Utrustning och lunch ingår i paketet. 

DAG 3
Dag tre bjuder på en hel dags gäddfiske. Denna gång fiskar vi i Jukån tillsammans med guide. Fisket sker från båt och lunch tillagas över öppen eld. 

DAG 4
Återigen fiskar vi i Jukån. Denna gång flugfiske efter gädda, harr och öring tillsammans med guide. Lunch tillagas över öppen eld. 

DAG 5, 6 & 7
Resterande dagar väljer ni själva var ni vill fiska. Kanske utforskar ni Juktåns vackra strömmar mer ingående eller så satsar ni på ytterligare en storöring på trolling med guide i Sandsjön. Eller varför inte passa på att besöka vilda Vindelälven i ett försök att locka en av älvens storvuxna öringar eller harrar. Båt och utrustning finns till uthyrning och självklart finns möjligheten att hyra guide även dessa dagar. Fiskekort ingår i paketet. 

I paketet ingår: 
 

‣ Boende 6 nätter på Sandsjögården, med självhushåll
‣ Fiskekort 7 dagar
‣ 3 st luncher
‣ Transfer till och från boendet samt under fisket tillsammans med guide

 

Pris för grundpaketet: 4599 kr/person (baserat på 4 personer)

 

Tillägg

‣ Fiskeutrustning 100kr/dag och person
‣ Båthyra i Sandsjön, båt med motor: 300kr/dag
‣ Båthyra i Jukån, båt med motor: 250kr/dag
‣ Helpension Sandsjögården 6 nätter
‣ Kobab-lunch ute vid vattnet: 200kr/person
‣ Heldagsguidning i Sandsjön eller Jukån fr. 3200kr

Vill du veta mer? Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan så kontaktar vi dig.